zondag 6 januari 2013

Beautyfood: een gaaf gezicht

hoe kom je aan zo een mooi en egaal gezicht? allereerst krijg je tijdens je geboorte genen met je mee en daar moet je het mee doen. als er in jou familie veel acne voorkomt is de kans groot dat jij dat ook krijgt in de puberteit. zijn er veel familie leden die op hun vijftigste nog geen rimpeltje hebben, dan behoor jij waarschijnlijk ook tot die groep.

ook hebben veel factoren van buitenaf een rol gezond eten is absoluut een reactie of je huid. Roken is bijvoorbeeld erg slecht voor je huid en hier zal je huid snel van verouderen, het maakt je huid grauwer en je huid gaat sneller rimpelen.
de luchtvervuiling is ook niet goed voor de huid en hierdoor zullen sneller je poriën dicht gaan zitten en dan zelfs gaan ontsteken. als je in een gebied woont waar luchtvervuiling veel voorkomt, doe je er goed aan om regelmatig je gezicht met water te wassen.

het is belangrijk om je gezicht dagelijks te verzorgen. hiervoor hoef je niet elke week naar de schoonheidspecialiste. maar dagelijks 2 minuten aandacht voor je gezicht kom je al een heel eind.
het is belangrijk om voor dat je naar bed gaat je gezicht schoon te maken met een gezichtsreiniger en eventueel met een nachtcreme.
s'morgens maak je je gezicht nog een keer schoon met water of een verfrissende gezichtslotion en smeer je je gezicht in met dagcréme. op deze manier maak je de kans op uitdrogen en rimpels kleiner.




Bron: boek Eet je mooi!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten